Vergeet je tuin niet

Bij mijn huidige woning was ik zo bezig met het inrichten van de binnenkant, dat ik totaal de tuin vergeten was. Toen de woning eenmaal opgeleverd was bedacht ik me dit ineens en toen bleken alle tuinmannen pas over een half jaar tijd te hebben. We hebben dan ook een half jaar in een soort zandbak gezeten.  

Op Pinterest kun je heel makkelijk een moodboard maken voor je toekomstige tuin. De indeling kun je zelf ontwerpen of dit kun je laten doen. Ik heb het zelf gedaan, omdat ik wilde besparen, maar uiteindelijk had ik het toch liever laten doen. Vaak hebben zij toch meer ervaring en slimmere ideeën, zodat je tuin er net even anders uit komt te zien.  

Nu we steeds grotere stortbuien in Nederland krijgen is het belangrijk dat je niet je hele tuin laat betegelen en ook voor gras, grind of een ander doorlatend materiaal kiest. Zo kan het teveel aan water makkelijker weg en voorkom je een zwembad in je tuin. Tegenwoordig heb je ook mooi waterdoorlatend kunstgras, mocht je niet van maaien houden. Je tuin ziet er dan wel lekker groen uit, maar je hebt geen extra onderhoud. Ideaal.